Spring naar inhoud

Isolatie

Een van de belangrijkste zaken voor het verduurzamen is het isoleren van uw woning. Immers hoe minder warmte er verloren gaat hoe minder u hoeft te besparen op uw energienota. Alleen al het isoleren van uw woning kan u een flinke besparing opleveren. Denk hierbij aan dak vloer of muur isolatie. Door u goed te laten adviseren door onze adviseur kunt u uw woning op de beste manier isoleren.

 

Isolatie voor een pand werkt als een barrière tegen warmteverlies in de winter en in de zomer warmtewinst. Met name daken, plafonds, muren en vloeren zijn geschikt om te isoleren. Daarom is voor veel huizen of bedrijven isolatie de meest praktische en kosteneffectieve manier om energiezuiniger te worden. De voordelen zijn groot omdat het in de zomer makkelijker is om het koeler te houden en in de winter warmer te houden en tot 80% te besparen in verwarmingsverliezen. Bovendien kan isolatie condensatie in het huis verminderen wat ook weer gezondheidsvoordelen kan bieden door schimmel en vocht tegen te gaan.

Waarom isolatie?

Zonder isolatie zou de helft van de energie die we verbruiken om onze huizen te verwarmen of te koelen, eenvoudig weglekken en dat is niet alleen zonde maar ook niet duurzaam.

Isolatie helpt om:

  • Te besparen op uw energierekening
  • Het verminderen van uw energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen
  • De afhankelijkheid van een verwarmings- en koelsystemen verminderen
  • Comfort thuis te verbeteren (minder vochtig en schimmel vorming)
  • Uw huis of pand geluiddicht te maken (niet alle isolatie)
  • De waarde van uw huis of pand doen stijgen

Benieuwd waar u nog verbeteringen kunt aanbrengen?

Disclaimer