Spring naar inhoud

Zonnepanelen

Je ziet ze tegenwoordig steeds meer, daken vol met zonnepanelen. Zonnepanelen zetten (zon)licht om in elektriciteit. Door de zogenaamde siliciumcellen in een zonnepaneel kan doodmiddel van licht instraling een grote hoeveelheid elektriciteit opgewekt worden. Door de vele ontwikkelingen en innovatie van zonnecellen in de afgelopen jaren kan er nu een hoog rendement behaald worden. Dit betekend steeds meer energiewinst met zonnepanelen tegen een betaalbare prijs. De zon is en blijft een van de belangrijkste energiebronnen op aarde en is onuitputbaar. Zonlicht is gratis, en dat is goed voor de energie rekening!

Zonnepanelen op het dak

Hoe begin ik met zonnepanelen?

Toch zijn er altijd veel vragen met betrekking tot zonnepanelen. Wat zijn de goede panelen? Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Hoeveel panelen heb ik nodig, wat levert het op en wat is de investering in een set zonnepanelen? Mijnduurzamewoning.nl helpt je met deze maar ook alle andere vragen:

Positionering

Zonnepanelen moeten zoveel mogelijk in de zon liggen. Gedurende de dag is de meeste zon te vinden op het zuiden omdat de zon is het oosten opkomt en via het zuiden naar het westen draait. Het zuiden is daarom de gunstigste uitgangspositie om de panelen op de positioneren. Echter heeft niet iedereen een dak op het zuiden. Panelen kunnen daarom in een range van oost-zuid-west geplaatst worden. Vanzelfsprekend is het rendement op het oosten of het westen minder dan dat de panelen op het zuiden liggen maar door slimme montage technieken kunnen we het rendement optimaliseren. 

Soort zonnepanelen

Maar welk zonnepaneel is dan geschikt? Er zijn vele merken en soorten panelen op de markt. De meest geplaatste panelen in de markt zijn de 60 cells Monokirstallijn panelen. Dit zijn veelal de zwarte panelen die links en rechts te zien zijn. Deze panelen heb je in veel merken. Soms zie je door de vele bomen het bos niet meer... Met zoveel merken is het moeilijk te bepalen welke panelen goed zijn en welke niet. Wij kunnen u helpen met advies om te kijken welke panelen voor uw behoefte maar ook voor u dak het meest geschikt zijn.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Een van de meest gestelde vragen is: hoeveel panelen zijn er nodig om het stroomverbruik te dekken? Dit hangt uiteraard af van wat het stroomverbruik per jaar is en de situatie van het huis. Hierover kunnen wij u een duidelijk advies geven met een compleet plan met betrekking tot de aanschaf van de zonnepanelen, het aantal zonnepanelen, de installatie en het rendement. Neem contact op voor advies op maat van mijnduurzamewoning.nl!

Meer informatie over zonnepanelen?

Disclaimer