Spring naar inhoud

Besparen

Het is voor vrijwel iedereen mogelijk om te besparen op de energiekosten. Wilt u graag uw energieverbruik omlaag of uw gasrekening lager? Het team van mijnduurzamewoning.nl helpt u de gewenste energiebesparing te realiseren. Onze experts helpen met bewezen financiële modellen en rekenen voor u de terugverdientijd uit van energiebesparende maatregelen. Verdien geld met de installatie van zonnepanelen, isolatie, vloerverwarming, zonneboilers, warmtepomp of luchtwarmtepomp!

Bent u van plan binnenkort een huis te kopen of verkopen? Dan kunnen energie -besparende maatregelen een uitkomst bieden. Een nieuw energielabel kan de waarde van uw huis opkrikken, maar niet alle maatregelen passen bij elk huis. Mijnduurzamewoning.nl komt u graag helpen!  Een QuickScan of een advies op maat helpen de besparing inzichtelijk te maken.

Energiebesparende maatregelen die voordeel opleveren voor de portemonnee. Dit rekenen we uit voor uw specifieke woon- of werksituatie met offertes van gerenommeerde bedrijven voor een vakkundige installatie. Door middel van onze duurzame QuickScans kunnen we snel laten zien wat voor uw huis de beste optie is.

Financieel slim energie besparen

Uw woning verduurzamen met eigen of geleend geld. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om op lange termijn geld te besparen door energieneutraal te wonen. Een structureel lagere energierekening kan vele honderden euro`s per jaar opleveren. Door de lage leenrente is het nu erg voordelig om te investeren in duurzame lastenverlaging. Bij mijnduurzamewoning.nl kunnen we een aantrekkelijk stappenplan voorleggen om energiezuinig of zelfs energieneutraal te wonen.

Duurzame lening

Veel Nederlandse banken zijn tegenwoordig bereid duurzame leningen te verstrekken met een voordelig rentepercentage. De Nederlandse overheid heeft als ambitie dat vanaf  2050 alle bestaande gebouwen energieneutraal zijn. Dit betekent niet meer afhankelijk zijn van aardgas en juist meer van de zon en wind. Door dit voornemen zijn er subsidies beschikbaar en is de rente aftrekbaar. Wilt u als eigenaar van een woning of bedrijfspand meer weten over ‘Nederland energieneutraal’? Volg dan de volgende link voor meer informatie.

Subsidies en BTW teruggave

Er zijn verschillende energiesubsidies beschikbaar voor huis- en bedrijfseigenaren.  Wij kijken graag of u aanspraak kunt maken op subsidies als onderdeel van ons maatpakket. Daarnaast is het vaak bij zonnepaneelinstallaties mogelijk om BTW teruggave te krijgen. Ons netwerk van partners biedt hulp bij de administratieve afhandeling.

Duurzaam je huis verwarmen 

Energieneutraal uw huis verwarmen? Dat kan het hele jaar rond met de energie besparingsmaatregelen van mijnduurzamewoning.nl. Zonneboilers leveren voldoende warm water in de warme maanden en in de koudere maanden kan een biomassa-kachel of warmtepomp de extra behoefte overnemen. Er zit ook warmte  in de buitenlucht en met een lucht / water pomp in combinatie met vloerverwarming blijf je duurzaam warm. Met een biomassa-kachel kunt u op een verantwoorde manier stoken, door op een zeer efficiënte manier ''hout'' te verbranden. 

Energie neutraal bedrijfspand

Bent u als ondernemer op zoek naar energiebesparende maatregelen? Wij brengen ook advies uit voor bedrijfspanden en regelen de installatie. Onze ‘advies op maat’-regeling kan exact in kaart brengen waar de meeste winst zit. Duurzaam ondernemen begint bij energie besparen. Het team van mijnduurzamewoning.nl komt graag eens langs voor een vrijblijvend gesprek.  

Zakelijke subsidie zonnepanelen

Uw bedrijf kan rekenen op meerdere soorten subsidie op zonnepanelen, een van de meest gebruikte vormen is de extra fiscale aftrek op belastingen wanneer je energie neutraal investeert:

  • Willekeurige afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL)
  • Energie-Investering aftrek (EIA) 
  • Kleinschaligheids aftrek (KIA)
  • Milieu-investerings aftrek (MIA)

 

Disclaimer